Battle Royale Games

Battle Royale Games från Playerunknown är ett spel som handlar om extrem överlevnad. Det enda sättet du kan överleva på är att döda alla som vill döda dig. Spelet har inspirerat en hel genre liknande spel där du ska överleva i en miljö du inte känner till, leta efter vapen och ta kål på alla dina motspelare. Genren föddes ur den japanska boken och filmen Battle Royale som kom ut år 2000. Den handlar om en grupp skolungdomar som blir strandsatta på en ö av den japanska regeringen. De måste slå ihjäl varandra för att överleva.

Spelets uppbyggnad

Spelet startar i flygplanet. Beroende var och hur du landar med fötterna avgör vilka du kommer att få slåss mot, upp till hundra spelare, och om du kommer att överleva den första tiden. Du måste genast hitta något att försvara dig med för alla vill döda. Det finns ingen tid till eftertanke. Zonen du är på krymper allteftersom spelet fortgår och tvingar dig att röra dig mot mitten. Vapnen du kan hitta ligger på delvis randomiserade ställen så det kan vara en bra idé att lära sig hitta platserna på kartan. Med ett team upp till fyra spelare kan du överleva längre.

Vapen att slåss med

Medan du letar efter militärvapen är det bra om du tar upp allt som kan rädda livet på dig. Med en ryggsäck på ryggen kan du plocka tillhyggen, hjälmar, polisvästar och annat skyddsmaterial du hittar. Du måste vara smart för att överleva spelet, för det är inte alltid den med störst vapen som vinner. Spelet är oförutsägbart, vilket gör att varje spel du spelar blir unikt. Du kan välja om du vill gömma dig för att inte bli mördad, tills alla andra har mördat varandra eller köra mer offensivt. Och om du dör så är det bara att börja om.