Quidditch vid dags dato

quidditch

Quidditch har kommit en lång väg sedan det begav sig och sporten skapades i dess nuvarande verkliga form en söndagseftermiddag 2005, utav Alex Benepe och Xander Manshel, som plötsligt insåg att sporten inte enbart behövde finnas till i böckerna om Harry Potter, skrivna utav J.K. Rowling, utan även kunde ta plats i verkliga livet.

Ifrån början spelades Quidditch enbart på det collage där de båda herrarna gick, nämligen Middlebury i Vermont, USA. Ganska snart spred sig dock sporten vidare till andra skolor, vilket därigenom ledde till att man då kunde börja ha sina första matcher mot lag ifrån andra skolor och städer.

Under de kommande åren gick utvecklingen snabbt och redan 2008 så kunde de som ville bevittna den första VM-turneringen med 12 olika lag, 11 från USA och ett från Kanada. På så vis hade sporten för första gången fått ett tävlande lag ifrån något annat land än USA, något som då var väldigt häftigt. Sedan dess har dock en rad andra länder skapat lag och organisationer för sporten och IQA som från början enbart var en organisation för lag i USA, gjordes om så att det blev även blev den internationella organisationen för sporten, helt utan vinstintressen, att tillägga.

Året är nu 2016 och även om Quidditchen är större än aldrig förr så lämnar ändå den nuvarande situationen en del att önska. Det hade varit fantastiskt med en än större publik för sporten och betydligt fler sponsorer än vad som idag är fallet. Internationellt TV-sända matcher på återkommande basis är även det någonting som hade varit fantastiskt i framtiden, något som då kanske gjort att Quidditchen nått samma framgångar som många andra sporter. Möjligtvis kommer vi kanske snart få se sådant för Quidditchen som är vanligt förknippade med andra stora sporter, som bettingsidor med full koll på kommande matcher och en business kring sporten som idag lyser med sin frånvaro. Det är förmodligen nästa viktiga steg i sportens utveckling.