Hearthstone, ett annorlunda kortspel.

sh_warcraft_primitive_isolated_273962627

När det kommer till kortspel som inte är relaterade till casinon så är nog Hearthstone ett av de mest kända.

Hearthstone är ett gratis spel som finns på företaget Activision-Blizzards (tidigare känt som Blizzard) webbsajt Battle.net och allt man behöver göra är att skaffa ett battlenet konto och ladda ner det.

Själva spelet är enkelt, man väljer en av nio hjältar, varje hjälte har sin egna unika förmåga och en uppsättning av unika kort för dem. Dessa kort kallas även ”klass-kort”. Dessa kort har ofta ”effekter” som gäller i de flesta fall bara för den klassen. I varje kortlek som man har är hjälten i grunden och man bygger upp en kortlek bestående av 30 kort.

För att spela dessa kort behöver man en mana kristall som man får i början av ens tur samt att man drar ett kort. På varje kort finns en symbol för mana kristaller, dessa säger hur mycket mana du behöver för att använda kortet. Varje kort har även del texter som berättar för spelaren vad de kan göra, en del är trollformler medans andra är varelser du kan åkalla.

Varelserna kan se olika ut och en del har oftast bara ett attack värde och ett livsvärde. Dessa kan man öka eller minska med olika trollformler.